Top 5: Verdens laveste skattetryk

Se, hvor i verden du som erhvervsdrivende finder det laveste skattetryk.

  Foto: istockphoto.com  

SKAT

Hvor i verden er det mest attraktivt at drive virksomhed? Det afhænger blandt andet af uddannelsesniveau, produktivitet, infrastruktur og skattetryk. Netop skattetrykket er et af de områder erhvervslivet ynder at slå på, når det diskuteres - hvordan man kan gøre Danmark til et bedre sted for erhvervsdrivende.

I Danmark er selskabsskatten faktisk blevet sænket markant over de seneste år og ligger i dag på 26 pct.. Det er dog ikke helt nok til at være med i toppen af denne liste.

Verdensbanken definerer den totale skat, som skatter og afgifter det er pålagt virksomhederne at betale fratrukket fradrag.

Top 5: Her er skattetrykket lavest

5. Kuwait - 12.8 pct.
Kuwait ligger i den nordøstlige del af Den Arabiske Halvø og lever i høj grad af sine store olieressourcer. 

4 Qatar - 11.3 pct.
Qatar er ifølge IMF det rigeste land i verden. Det skyldes landets rige undergrund, der indeholder store mængder olie og gas. Således udgør råolie 91,1 procent af Qatars samlede eksport.

3. Østtimor - 11.0 pct.
Østtimor udgør halvdelen af øen Timor, der ligger mellem Indonesien og Australien. I 400 år var Østtimor en portugisisk koloni, og siden var landet besat af Indonesien, som man stadig har et anstrengt forhold til. 

2. Vanuatu - 8.5 pct.
Staten Vanuatu er en øgruppe i stillehavet med lidt over 200.000 indbyggere. Staten har tidligere været en fransk og engelsk koloni og var dengang kendt som Ny Hebriderne.

1. Makedonien - 7.4 pct.
Makedonien ligger på Balkan-halvøen og er langt fra det rigeste land på denne liste. Til gengæld har landet verdens laveste selskabsskat/skattetryk. Måske er det derfor, landets gæld er fordoblet siden 2008.

Tags

Anbefalede artikler