Sparer 80.000 kr. om året på en skatteflytning

Grundskylden er på himmelflugt for mange danske husejere og slår nu så hårdt i budgettet, at der for mange er store årlige besparelser at hente på boligskatten ved at flytte i lejlighed. Husejer Mads Larsen er netop nu ved at tage skridtet og sparer over 7.000 kroner - om måneden.

SKAT

Ordet skattely forbindes normalt med sydlige breddegrader, hvor formuer eller personer gemmer sig for hjemlandets opkrævningsmyndigheder, men også i Danmark kan du finde skattely. Den stigende grundskyld gør det nu særdeles indbringende for mange husejere at foretage en såkaldt skatteflytning og skifte villaen ud med en lejlighed i samme kommune. Selv om du blot flytter 100 meter ned ad vejen til en nærliggende ejerlejlighed eller andelslejlighed, kan der være en verden til forskel i den skat, du betaler for din bolig.

I Gentofte nord for København er husejer Mads Larsen, hans hustru og deres to børn godt i gang med at høste gevinsten af en skatteflytning. Familien er ved at sælge deres hus og har i stedet købt en villalejlighed med en anelse færre kvadratmeter i samme område. Økonomisk er der tale om en voldsom besparelse, som perspektiverer, hvor seriøst mange boligejere skal tage muligheden for at slippe billigere:

»Jeg sparer 80.000 kroner om året i boligskatter– og i det regnestykke er det endda medtaget, at varmeregningen i villalejligheden er knap 15.000 kroner højere end i huset,« fortæller Mads Larsen ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler