Solceller hjælper skatteplagede danskere til at reducere topskatten

Til alle tider har danskere med høj indkomst tænkt kreativt for at reducere deres topskat.

SKAT

I årene op til finanskrisen var ejendomsprojekter et af de populære redskaber til at reducere topskat. I såkaldte K/S-projekter gik op til 10 investorer sammen om at købe en udlejningsejendom herhjemme eller i udlandet, og investeringen udløste årlige skattemæssige afskrivninger, som gav investorne eftertragtede fradrag helt op i topskatten i deres personlige indkomst.

Men finanskrisen ramte mange ejendomsprojekter hårdt, og i stedet er solceller blevet et af tidens store hit, som en række projektudbydere for tiden tilbyder private. Igen sker investeringen via K/S-projekter, og afskrivningerne på solcellerne sikrer investorer de eftertragtede skattefradrag.

Fidusen ved at vælge netop solcelleparker som K/S-aktiver er, at man som investor ikke hæfter personligt, da långiver typisk kun har sikkerhed i solcelleceparken, hvilket giver større økonomisk sikkerhed end hidtil. Samtidig er afsætningen af den strøm, solcellerne producerer, typisk garanteret af regeringen i det pågældende land - eksempelvis i Tyskland. Men der er naturligvis også risici ved solcelleprojekter, som du skal sætte dig grundigt ind i før en investering.

I 2014 er grænsen for topskat på 449.100 kroner, efter AM-bidrag er fratrukket. Solcelleprojekter i K/S-form betaler sig kun, hvis du har en større indkomst i topskatten.

En af projektudbyderne er Obton, der som landets største har over 900 investorer, som i alt har investeret i mere end 85 solcelleparker.

Er du i målgruppen for solcelleprojekter, kan du modtage gratis materiale her.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display