Slå hånden af skattefar

En række spørgsmål går altid igen, når skatteekspert Doris Erlandsen fra Deloitte bliver spurgt, hvordan private kan reducere deres skattebetaling mest muligt. Tjek vores top 25 over de mest populære spørgsmål - og læs ekspertens indbringende svar.

  Foto: istockphoto.com  

SKAT

Hvor meget kan jeg tjene skattefrit på at leje boligen ud?

Lejer du et værelse i din bolig ud, for eksempel til en studerende på en videregående uddannelse, får du et skattefrit bundfradrag på 1,33 procent af ejendomsværdien for indkomståret, dog altid 24.000 kroner. Du kan se ejendomsværdien på din årsopgørelse. Bundfradraget på 24.000 kroner er også gældende, hvis du lejer hele din bolig ud en del af året.
Du skal betale skat af den del af lejeindtægten, der overstiger bundfradraget. Lejeindtægten er den samlede lejeindtægt, inklusive betaling for el, gas, varme, vand og telefon – og indtægten bliver beskattet som kapitalindkomst.
Et alternativ til metoden med bundfradrag er den regnskabsmæssige metode, hvor du skal beregne dine faktiske udgifter, og denne metode er derfor betydeligt mere kompliceretv ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler