Milliarder i skjul

Selv om der officielt ikke er nogle lande tilbage, der kan pryde sig med titlen skattely, er mindst 127.000 milliarder kroner stadig gemt væk på udenlandske konti rundt om i verden. Specielt kineserne har været flittige til at sende penge ud af landet.

SKAT

Betegnelsen skattely er nærmest ikke eksisterende længere, da lande som Schweiz, Andorra og Aruba efter pres fra EU og specielt USA har underskrevet samarbejdsaftaler med resten af verdens skattepligtige lande.

Alligevel sidder 10 millioner mennesker stadig på minimum 127.000 milliarder kroner gemt på udenlandske konti. Penge som der ikke er betalt skat af. Det viser den hidtil største undersøgelse på området, der er lavet af den uafhængige internationale organisation Tax Justice Network i juli 2012, hvor resultaterne bygger på tal fra blandt andet Verdensbanken, IMF, FN samt verdens central­banker. En del af disse milliarder er utvivlsomt danske ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display