Liberal Alliance dumper Skats prioriteringer

Der er åbenlyst behov for, at Skat prioriterer anderledes, mener Liberal Alliance efter, at 4.700 danskere er kommet i karantæne fra Skats tast-selv-service.

  Foto: istockphoto.com  

SKAT

4.700 danskere er blevet sat i en toårig karantæne af Skat og kan nu ikke ændre i deres selvangivelse i det digitale tast-selv-system.

Ifølge Skat er hoveparten af de 4.700 danskere sat på listen, fordi de ikke kan finde ud af fradragsreglerne, mens en mindre gruppe er deciderede svindlere.

”Det er retssikkerhedsmæssigt problematisk, at vi har udviklet et skattesystem, der er så kompliceret, at nogle borgere kommer i klemme. Det viser først og fremmest, at der er behov for at forenkle skattesystemet, men indtil da må Skat altså stille sig på borgernes side og give den hjælp og rådgivning, som nogle mennesker forståeligt nok har behov for,” siger Merete Riisager, skatteordfører i Liberal Alliance.

Karantænesagen kommer samtidig med, at Skat kritiseres for ikke at have opdaget formodet svindel med skatterefusioner for 6,2 milliarder kroner. Det illustrerer ifølge Merete Riisager, at Skat prioriterer deres ressourcer forkert.

”Det er dybt paradoksalt – og kritisabelt, at udenlandske svindlere får så let spil, mens helt almindelige danskere bliver nøje kontrolleret. Derfor er der helt åbenlyst behov for, at Skat prioriterer anderledes,” siger Merete Riisager.

Det har trods talrige henvendelser ikke været muligt at få en kommentar fra SKAT.

Tags

Anbefalede artikler