Køb en elbil med skatterabat

Det lakker mod enden for de lave registreringsafgifter for elbiler. Efter nytår stiger skattesatsen fra 20 pct. til 40 pct.

SKAT

Det er sandsyniligvis ved at være absolut sidste for chance for at købe en elbil med en skatterabat på registreringsafgiften. Fra nytår stiger registreringsafgiften på elbiler fra 20 pct. til 40 pct., medmindre regeringen vælger at forlænge rabatten. Den amerikanske producent af elbiler, Tesla, råder potentielle købere til at komme ud af busken hurtigst muligt. For selv om den officielle skæringsdato er den 1. januar 2017 skal bilen jo lige bestilles, klargøres og indregistreres. I hvert fald hvis din specifikke model og dine ønsker til lakering og udstyr ikke lige er på lager.

"Som alle andre elbil-producenter oplevede vi, at salget stort set døde, da de nye afgifter blev vedtaget. Men nu kan vi mærke spæde tegn på, at interessen er ved at melde sig igen. Det skyldes nok flere ting, ikke mindst at teknologien hele tiden bliver bedre, så f. eks. rækkevidde og opladernetværk er attraktivt for flere. Og så er der også stor interesse for Model X, vores SUV med de karakteristiske falkevinge-døre, som vi lancerede tilbage i juni. Trods den store tilbagegang sælger vi stadig biler, og vi får nye bestillinger hver uge. Vi forventer dog langt fra noget boom i salget op til nytår, og slet intet i den størrelsesorden vi så sidste år”, siger Peter Bardenfleth-Hansen, som er adm. direktør for Tesla i Danmark.  

Per 1. januar 2016 trådte de nye regler for afgifter på elbiler i kraft. Loven betyder, at elbiler ikke pålægges fuld afgift, men at denne gradvis indfases over en femårig periode. I 2020 vil det dermed være slut med afgiftsfrihed for elbiler i Danmark. Indfasningsordningen følger disse trin:

2016 = 20 pct. af den fulde registreringsafgift.
2017 = 40 pct. af den fulde registreringsafgift.
2018 = 65 pct. af den fulde registreringsafgift.
2019 = 90 pct. af den fulde registreringsafgift.
2020 = 100 pct. af den fulde registreringsafgift.

Tags

Anbefalede artikler