Kan udlejningen give mig skatteproblemer?

SKAT

Stil selv spørgsmål til eksperterne her.

SPØRGSMÅL:
Jeg flytter til USA i mindst et år, måske permanent, men beholder mit hus i Danmark som sommerhus. Der er ikke beboelsespligt. Jeg vil lade min veninde bo billigt i huset - som en blanding mellem housesitting og leje af huset. Foruden lav leje betaler hun forbrug. Kan det give problemer skattemæssigt?

Hvordan forholder det sig med ejendomsværdiskatten? Skal jeg hellere betale alle udgifter til el og vand og så indkræve højere husleje?
M.B., Aabenraa

SVAR:
Det er et omfattende spørgsmål, som indeholder mange elementer. Først skal vurderes, om din fulde skattepligt til Danmark kan ophøre, så du ikke skal betale skat af din løn med mere i Danmark.

Umiddelbart tror jeg ikke, at det vil være tilfældet, da du her skal leje din ejendom ud for en bindende periode af 3 år. Herefter skal vurderes, om du kan anses for skattemæssig hjemmehørende i USA efter dobbeltbeskatningsaftalen mellem Danmark og USA - dette for at undgå at du bliver beskattet af din lønindkomst i Danmark. Du vil I begge tilfælde skulle betale skat af eventuelt overskud af udlejningen af dit hus.

Når du lejer huset ud, bør du fastsætte lejen til markedslejen. Ellers er der risiko for, at Skat vil beskatte dig af differencen op til en markedsleje, selv om du ikke har modtaget pengene. Hvis du lejer ud, skal du ikke betale ejendomsværdiskat. Du kan lave lejeaftalen som du vil, normalt vil jeg anbefale en husleje + udgifter til lys, vand og varme.

Hilsen Doris Erlandsen (Partner i Deloitte Skat og ansvarlig for Deloittes specialafdeling for personskat)

Mød Penge & Privatøkonomis eksperter og stil selv spørgsmål til dem her.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display