Iværksætter? Her får du gratis rådgivning

Hvis du skal til at starte eget firma, kan du med fordel få gratis rådgivning rigtig mange steder. Du kan få hjælp både på nettet eller ude i den fysiske verden

  Foto: istockphoto.com  

SKAT

Der melder sig mange spørgsmål, når du først har besluttet dig for at droppe den sikre tilværelse som lønmodtager. Skal du f. eks. nøjes med at etablere en personlig ejet virksomhed, hvor du hæfter med din egen formue, eller oprette et selskab? Der er fordele og ulemper ved alle de valg, du træffer i den indledende fase af din virksomhedsstart og derfor kan du med fordel tage imod de utallige tilbud om gratis rådgivning.

Mange private og offentlige tilbud

IVÆKST er en sponsordrevet erhvervsportal, der ”formidler viden om virksomhedsdrift og vækst”, som der står der på ivaekst.dk. På hjemmesiden kan du finde artikler, guides og andre værktøjer til at komme i gang.

House of Innovation, der ligger i Kolding, er et andet sted med gode råd og arrangementer for dig, der vil godt fra start med egen virksomhed.

”Vi er centrum for en række netværksaktiviteter, der faciliteter udvikling og vækst, og vi tilbyder gratis individuel rådgivning, både i opstarten og i det videre forløb”, skriver fonden på sin hjemmeside. House of Innovation drives af Business Kolding, der fungerer som det primære bindeled mellem Kolding Kommune og erhvervslivet i byen.

Alle danske kommuner tilbyder i den ene eller anden afskygning tilbud, som du kan benytte dig af. Find kontaktoplysningerne til din lokale eller regionale erhvervsservice på virk.dk, der er en offentlig webportal, udviklet i samarbejde mellem de erhvervsrettede offentlige myndigheder. Siden fungerer som en digital indgang for virksomhederne til det offentlige.

På virk.dk registrerer du din nye virksomhed, tilgår firmaets e-boks og laver alle vigtige indberetninger til det offentlige. Men du kan altså også indhente iværksætterråd på siden. Hos virk.dk finder du kontraktskabeloner, et komplet budgetsystem og værktøjer til at lave en forretningsplan. Du kan også spørge eksperten og se, hvad der findes af offentlige støtteordninger.

amino.dk kan du spørge 130.000 brugere på én gang. Amino er Danmarks største iværksætterportal, og her kan du møde mange andre iværksættere og forretningsdrivende. Der oprettes konstant nye debattråde på siden, og der går sjældent mange minutter, inden en venlig sjæl er vendt tilbage med input.

Vær opmærksom på, at gratis råd nogle gange kan være dyre. Det er som udgangspunkt altid en fordel for dig at søge råd mere end et sted.

 

Tags

Anbefalede artikler