FÅ SVARET: Skal du betale skat, når du sælger arvestykker?

Når du arver og vælger at sælge ud af arven, skal du være opmærksom på, om du skal betale skat af din indtjening.

SKAT

Hvert år arver tusindvis af danskere ting og sager fra deres nærmeste. Nogle ting beholder de selv, andre sælger de videre, for eksempel via Den Blå Avis eller et auktionshus.

”Mange mennesker vælger at sælge de ting, de arver. Det er ikke altid, at farmor eller farfar har haft en moderne stil. Langt fra alle ved imidlertid, at der kan være tilfælde, hvor skattemyndighederne kræver en del af indtjeningen”, siger partner i Deloitte, Richardt Tabori Kraft.

For som regel er indtægten fra salget af arvede genstande skattefri. En vigtig undtagelse er dog indtægter fra salg af aktiver, som den afdøde i sin tid købte for at kunne sælge dem videre i sin virksomhed. Fortjeneste ved salg af såkaldte næringsaktiver er skattepligtig. Det samme gælder den, der arver de pågældende aktiver og efterfølgende sælger dem videre. Næringshensigten ”smitter” altså af på arvingen. Spekulationshensigt og dermed skattepligt vil normalt ikke kunne foreligge, når man arver de pågældende genstande.

”Det er derfor vigtigt at undersøge om det, man arver, har været købt med videresalg for øje af den person, der er død og lige tjekke reglerne, så man ikke får et skattesmæk året efter”, siger Richardt Tabori Kraft.

Tags

Anbefalede artikler