Ekspertens råd: Betal din restskat straks

Ændringer i rentesatserne for restskat gør tidlig betaling af skat relevant som aldrig før, påpeger ekspert fra Deloitte.

SKAT

Først var udmeldingen, at renten på restskat blev dobbelt så høj som sidste år. Så trak skatteministeren det tilbage, og nu venter vi på, at en ny rentesats bliver vedtaget. Forvirret? Rodet i rentesatserne gør det svært at gennemskue, hvad et eventuelt skattesmæk vil få af økonomisk betydning.

”Skatteeksperterne anbefaler altid, at du betaler din restskat inden 31. december, men på grund af de svingende udmeldinger fra skatteministeren, er det i år relevant som aldrig før”, udtaler skattepartner, Richardt Tabori Kraft, fra Deloitte.

Nye rentesatser på vej
Et nyt lovforslag om renterne i 2014 ligger nu til behandling i Folketinget.

”Vi forventer at det nye forslag bliver vedtaget den 19. december, og ud fra vores beregninger bliver rentesatserne på ca. 3 procent for den rente, du skal betale på restskat mellem 1. januar og 1. juli, og på ca. 5 procent for procenttillægget, der bliver lagt på, hvis du venter med at betale restskatten til efter 1. juli. Men de endelige satser kender vi først, når lovforslaget er vedtaget”, siger Richardt Tabori Kraft.

Betal hurtigt og minimer beløbet
Ifølge Deloittes foreløbige beregninger vil du med en restskat på for eksempel 50.000 kr. skulle betale 41 kroner i renter, hvis du betaler restskatten den 10. januar 2014, og 744 kroner, hvis du venter til 30. juni 2014. Venter du til efter 1. juli, vil et skattesmæk på 50.000 give et tillæg på 2.500 kroner.

Med den første udmelding fra skatteministeren ville en restskat på 50.000 kr. give 85 kroner i renter, hvis du betaler den 10. januar, og 1.537 kroner, hvis du først betaler den 30. juni. Venter du helt til 1. juli 2014, ville det ekstra beløb ved en gæld på 50.000 løbe op i 4.100 kr.

For at undgå usikkerheden om, hvad de endelige renter løber op i, er Richardt Tabori Krafts anbefaling klar:

”Den eneste måde, du helt undgår renter, er ved allerede nu at regne din restskat ud via skattemappen, og betale beløbet senest 31. december 2013.”

Tags

Anbefalede artikler