Du kan stadig ændre årsopgørelsen

Selvangivelsesfristen den 1. maj ligger dybt i alle lønmodtagere. Og de fleste tror løbet er kørt, når de ikke får indberettet deres ændringer inden den 1. maj, men faktisk har Skat i al ubemærkethed gjort det lettere at ændre gamle årsopgørelser efter selvangivelsesfristen.

SKAT

De fleste tror at ændring af årsopgørelsen er en kompliceret sag, når vi har passeret den 1. maj i året efter indkomståret. Men det er faktisk meget enkelt at indberette ændringer på skat.dk. Du skal blot logge på http://tastselv.skat.dk/ og så klikke på “Ændre årsopgørelsen – tidligere år” i første kolonne. For øjeblikket kan du ændre årsopgørelsen for 2010, men årsopgørelsen for 2011 er spærret indtil den 14. maj 2012. Herefter kan du altså ændre både 2010 og 2011 selvom selvangivelsesfristen er overskredet.

Når du vil lave en ændring på et tidligere år skal du udover at taste den beløbsmæssige ændring også skrive en kort begrundelse. Din begrundelse vil kun blive brugt i forbindelse med eventuel senere kontrol af din ændring af årsopgørelsen. Når du har indtastet alle dine oplysninger, klikker du på knappen “Godkend”, for at få vist en kvittering. Husk, at din indtastning først er registreret, når kvitteringssiden vises. Du kan straks herefter sin din nye årsopgørelse i skattemappen og en eventuel overskydende skat vil blive indsat på nemkonto. . I visse tilfælde får du ikke en ny årsopgørelse, da Skat skal vurdere de indberettede ændringer. Du vil få besked, hvis dine ændringer skal vurderes af Skat.

Det er tit, at en ny årsopgørelse er en “aha oplevelse”, der erindrer dig om noget du har glemt at fradrage de sidste par år. Og nu ved du, at det er let at få det plads. De fleste fradrag og indtægter kommer jo på årsopgørelsen automatisk, så glemte fradrag kan fx. være befordringsfradrag, børnebidrag eller renteudgifter på private løn.

Du kan ændre årsopgørelsen for 2010 frem til 1. maj 2014 og årsopgørelsen for 2011 frem til 1. maj 2015. Hvis du på nuværende tidspunkt ønsker at ændre din årsopgørelse fra 2009 og tidligere år, skal du kontakte Skat på 72 22 18 18 eller gennem “Send e-mail/kontakt” i TastSelv. Du skal begrunde og dokumentere ændringer.

Tags

Anbefalede artikler