Din julegave kan være skattepligtig

Hvis din arbejdsgiver begaver dig med dyre julegaver, skal du være opmærksom på, om du skal betale skat.

SKAT

Dagene er blevet kortere, kalenderlyset er købt og snart står julen for døren. I denne tid vælger mange arbejdsgivere at vise deres påskønnelse af de ansatte med en julegave. Men skal du egentlig betale skat af den julegave, du får af dit arbejde?

”Det er altid dejligt at få julegaver, men der kan gå skår i glæden, hvis du pludselig skal betale skat af gaven. Derfor bør du være opmærksom på, at du kun må modtage gaver og personalegoder skattefrit fra dit arbejde for op til 1.000 kroner årligt,” fortæller skattepartner i Deloitte, Richardt Tabori Kraft.

Dertil kommer, at der gælder særlige regler for julegaver, jubilæumsgaver og mærkedagsgaver. Derfor er julegaver kun skattefri, hvis de har en værdi på 700 kroner eller under og ikke er kontanter.

700 kroners-reglen
Får du en julegave til en værdi af 700 kroner eller mindre, er julegaven skattefri, uanset hvad du ellers får af gaver og personalegoder det år. Får du fx personalegoder for 400 kroner ved siden af julegaven, er du gået over bagatelgrænsen på 1.000 kroner og skal betale skat af gaverne. Men kun af de 400 kroner, da julegaven har holdt sig inden for rammerne på 700 kroner.

Har julegaven en værdi på mellem 700 og 1.000 kroner, er den skattepligtig afhængigt af, hvad du ellers har modtaget resten af året. Får du her personalegoder til fx 400 kroner, skal du betale skat, fordi du har ramt loftet for skattefri gaver. Og fordi julegaven her er mere end 700 kroner værd, skal du betale skat af hele beløbet.

Julegaver, der har en værdi på over 1.000 kroner, er altid skattepligtige.

”Det er vigtigt at pointere, at 700 kroners-reglen kun gælder for tingsgaver og visse gavebeviser. Hvis du modtager kontanter eller gavekort, der kan ombyttes til kontanter, i julegave fra din arbejdsplads, er gaven skattepligtig. Ligegyldigt hvor lille eller stort beløbet er,” slår Richardt Tabori Kraft fast.

Tags

Anbefalede artikler