Brug håndværkerfradraget på sommerhuset - også i udlandet

Nu kan du bruge håndværkerfradraget til arbejde på sommerhuse, men der er et par regler, du skal være opmærksom på, inden du går i gang.

SKAT

Sommerhuset på vestkysten er i fin stand. Værre ser det ud med strandhytten i Portugal. Hvad nu? Gad vide, om ikke man også kan benytte håndværkerfradraget der, tænker du. Hvis det er tilfældet, tænker du ikke helt galt.

Mange danskere er ikke opmærksomme på, at der med forlængelsen af håndværkerfradraget blev indført fradrag for vedligeholdelse og reparation på sommerhuse og ferieboliger, og at fradragsretten også gælder for boliger i udlandet,” fortæller Richardt Tabori Kraft, skattepartner i Deloitte.

Håndværkerfradraget er på op til 15.000 kroner pr. person. Men før du benytter fradraget på din bolig i udlandet, skal du sikre dig, at du betaler ejendomsværdiskat i Danmark af boligen. Det er også en betingelse, at arbejdet bliver udført i perioden 22. april 2013 til 31. december 2014.

Hvis man ikke betaler ejendomsværdiskat i Danmark af sin bolig, kan man ikke benytte håndværkerfradraget - og så er det lige meget, om boligen ligger i Danmark eller udlandet. Det er også et krav, at håndværkeren er momsregistreret, og betalingen sker elektronisk. Kontanter duer ikke. Men er de krav opfyldt, så er der grønt lys for at benytte ordningen i udlandet,” siger Richardt Tabori Kraft.

EU og udlejningsbolig
Hvis din fritidsbolig ikke ligger i et EU-land, er det et krav, at håndværkeren som udfører arbejdet, enten er momsregistreret eller på anden vis kan dokumentere, at han betaler indkomstskat af det arbejde, han udfører for dig. Det er også et krav, at det land, hvori din fritidsbolig ligger, udveksler oplysninger med de danske myndigheder.

Man skal sikre sig, at håndværkeren er momsregistreret eller på anden vis kan dokumentere, at han betaler skat af sit arbejde. Og så skal landet have en aftale om at udveksle oplysninger med Danmark, ” siger Richardt Tabori Kraft.

Og slutteligt skal du være opmærksom på, at du kun kan benytte håndværkerfradraget, hvis du selv benytter boligen.

Hvis man lejer sin fritidsbolig ud på årsbasis, kan man ikke benytte fradraget. Så kan man kun fratrække almindelige vedligeholdelsesudgifter efter reglerne for udlejningsejendomme,” fortæller Richardt Tabori Kraft.

 

Tags

Anbefalede artikler