Beskæftigelsesfradraget gør dig 12.000 kroner rigere

Hvis du får løn, der skal betales arbejdsmarkedsbidrag af, eller har overskud i et firma, har du også ret til beskæftigelsesfradrag. Fradraget kan betyde op til 12.000 kr. mere på din konto om året. Få det fulde overblik her.

  Foto: istockphoto.com  

SKAT

Lige så dansk, det er at betale skat, lige så dansk er det heldigvis også at få nogle personlige fradrag, som tager toppen af skattebetalingen.

Det danske skattesystem er progressivt i den forstand, at de rigeste betaler en større procentdel af deres indkomster i skat, f.eks. i form af topskat.

Fradrag betyder meget for din indkomst efter skat

Et andet progressivt element i dansk skat er fradragene, hvor af beskæftigelsesfradraget er ét af dem.

Dette fradrag har den helt enkle funktion, at du betaler en mindre del af din løn i skat, hvis du er beskæftiget i modsætning til at være på overførselsindkomst.

Derfor skal du også være meget opmærksom på at få ændret i din forskudsopgørelse, hvis du bliver ledig, for så frafalder din ret til beskæftigelsesfradraget.

Cirka 12.000 kroner mere på kontoen

I 2017 kan du få et fradrag på op til 30.000 kr. Det svarer månedligt til 2500 kr., der ikke beskattes, og det giver i runde tal 1000 kr. mere din bankkonto.

For at få det maksimale beskæftigelsesfradrag, skal du i år minimum tjene 342.858 kr. AM-pligtige kroner.

Fradraget beregnes i år som 8,75 pct. af din indkomst, så hvis du tjener 25.000 kr. om måneden, er dit beskæftigelsesfradrag pr måned knap 2200 kr. – og giver i runde tal 900 kr. på kontoen. Det svarer til ca. 11.000 kr. om året.

Pas på skattesmæk

Som allerede nævnt er det vigtigt, du ændrer din forskudsopgørelse på skat.dk, hvis du bliver ledig. Hvis du ikke ændrer din lønindkomst ved ledighed, kan du se frem til et skattesmæk året efter.

Skat modtager automatisk oplysninger om din indkomst og beregner på den baggrund det eksakte beløb for lige netop dit beskæftigelsesfradrag.

Tags

Anbefalede artikler