Allersidste chance, hvis du vil undgå ekstra skattesmæk

Næsten 800.000 danskere har stadig ikke betalt restskat fra sidste år. Betaler de ikke skattegælden senest 1. juli, venter der et ekstra skattesmæk.

  Foto: istockphoto.com  

SKAT

2. juli ryger Skats rente i vejret, hvis du endnu har ubetalt restskat fra sidste år. Skat hæver renten til 4,9 procent svarende, hvilket svarer til 7,4 procent før skat. Indtil nu har renten ligget på 2,9 procent. Det skriver TV2Finans.

 ”Har du penge på kontoen til at betale din skattegæld, er det en rigtig god forretning at betale nu fremfor at vente til efter den 1. juli,” siger skatterådgiver Søren Bech til TV2Finans.

Ikke altid en god forretning at betale

I alt skylder 790.000 danskere i gennemsnit 6.203 kroner til Skat. Den ekstra renteudgift løber i det tilfælde op i 304 kroner, og er din gæld højere, vil renteudgiften stige tilsvarende.

Men der findes situationer, hvor det ikke er den bedste løsning at betale restskatten med det samme. Betaler du eksempelvis en højere rente på din bankgæld, kan det være en bedre forretning at betale af på bankgælden og fortsætte med at skylde til Skat.

Tags

Anbefalede artikler