Vismænd: Efterlønsreform mangler fire mia.

Efterlønsreform skaffer kun regeringen 14 milliarder, lyder det fra vismændene. Dermed mangler der fire milliarder i planen.

PENSION

Der sås nu tvivl om, hvorvidt regeringen kan få den gevinst ud af tilbagetrækningsreformen, som man har regnet med.

Det skriver Ugebrevet A4.

Efterlønsreformen vil ifølge finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) give 18 milliarder kroner i 2020.

Men det tal sættes der nu et stort spørgsmålstegn ved fra en række af landets skarpeste økonomer, nemlig de økonomiske vismænd.

Beregninger i vismændenes seneste rapport viser nemlig, at man kun kan skaffe 14 milliarder – altså fire milliarder mindre end planlagt – fra efterlønsreformen, som bl.a. går på en gradvis afskaffelse af efterlønnen og forhøjet pensionsalder.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen forstår ikke regnestykket.

“Det er for os uklart, hvordan regnestykket på side 279 er udregnet af vismændene, men hvis man slår om på side 281 kan man se, at når der er regnet på hele pakken, er der balance i 2020,” siger finansministeren ifølge A4.

Hos Socialdemokraterne mener finansordfører Morten Bødskov at regnestykket er helt klart.

“Vismændenes klare beregninger og konklusion viser, at Claus Hjort Frederiksens såkaldte tilbagetrækningsreform bygger på kviksand. Der er et kæmpe hul. Dernæst skal man være opmærksom på, at forudsætningen for, at 2020-planen hænger sammen, er, at der skal skabes cirka 120.000 nye arbejdspladser i 2020. Og med svag vækst og stigende arbejdsløshed er det jo bare endnu en understregning af, hvor meget kviksand, den her reform står på,” siger Morten Bødskov.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display