Vestager: Historisk radikal dag

Efter langtrukne forhandlinger om tilbagetrækningsreformen puster de radikale ud. "Det er en god dag for dansk økonomi," siger Vestager.

PENSION

En lettet Margrethe Vestagers kan fredag aften se tilbage på en række lange dage og aftener i Finansministeriet.

Resultatet af 2020-forhandlingerne mellem VK-regeringen, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre blev præsenteret kort efter klokken 19.

Aftalen rummer et markant efterlønsindgreb med fremrykning af efterlønsalderen fra 60 til 64 år og en gradvis fremrykning af pensionsalderen allerede fra 2014.

Og med en aftale om en seniorførtidspension, mener Margrethe Vestager at have sikret de nedslidte og svage.

“I dag har vi taget et historisk opgør med overførselsindkomst, der har trukket raske mennesker ud af arbejdsmarkedet. Det er en god dag for dansk økonomi,” siger Margrethe Vestager, Radikale Venstres gruppeformand.

Hun er tilfreds med det fingeraftryk, hun har sat på aftalen om pension og efterlønnen, som de radikale helst ville have sløjfet helt.

“Aftalen i dag rummer et substantielt stykke radikal politik med et markant efterlønsindgreb, samtidig med vi har sikret samfundets svageste og nedslidte. Det viser, at det er værd at kæmpe og slås for det man tror på, og vi er stærkt tilfredse” siger Margrethe Vestager.

Konkret betyder aftalen, at efterlønsperioden bliver skåret ned fra fem til tre år.

Desuden er partierne blevet enige om, at man fremrykker velfærdsaftalen fra 2006, så pensionsalderen gradvist hæves allerede fra 2014.

Det bliver også muligt, at man skattefrit kan udtage sin efterlønsopsparing. Den sociale profil bliver skærpet, og folketingspolitikernes pensionsalder hæves med to år.

“Aftalen sikrer et solidt bidrag til dansk økonomi – både frem til 2020, men også på længere sigt. Dermed har vi ydet vores til at rydde op efter 10 år med en borgerlig regering. Radikale Venstre vil naturligvis arbejde videre, så vi også i fremtiden sikrer balance i økonomien,” siger Margrethe Vestager.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display