Venstre vil bestemme over reform-milliarder

Kræver pengene fra førtidspension- og fleksjobreform skal gå til VK-regeringens globaliseringspulje, lyder det.

PENSION

Hvis vi skal bakke op om en jeres reform af førtidspensionen og fleksjobordningen, så vil vi også bestemme, hvordan pengene skal bruges.

Sådan lyder kravet fra Venstre, efter beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) netop har indledt forhandlingerne med forligspartierne om reformen, skriver Politiken.

Venstre kræver således, at milliarderne fra pensionsreformen skal gå direkte til en forlængelse af den globaliseringspulje, som blev oprettet af Venstre, da de dannede regering med De Konservative – ellers vil partiet ikke tilslutte sig regeringens reform.

- Vi ønsker, at vi kan fortsætte globaliseringspuljen finansieret af de penge, vi frigør ved reformen, siger Venstres finansordfører Peter Christensen til avisen.

Han understreger, at penge skal “øremærkes til området”.

- Det er klart, at vi ikke vil være i den situation, at det er os, der skal være med til at gennemføre de svære reformer, for at pengene så skal klattes væk sammen med Enhedslisten, lyder det videre fra Venstre-manden.

Ifølge regeringens 2020-plan, som blev offentliggjort tirsdag, vil reformen på området frigøre to milliarder om året.

Adspurgt om de partier, der lægger stemmer til de forskellige besparelser i 2020-planen, også får råderet over, hvordan pengene skal bruges, svarede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tirsdag:

- Det har vi ikke taget stilling til.

Men Venstre får ikke på forhånd vetoret over pengene, lyder det nu fra to af regeringspartierne, nemlig Socialdemokraterne og SF.

- Det er jo et forhandlingsspørgsmål, siger John Dyrby Paulsen (S) til Politiken.

Heller ikke Dansk Folkeparti bakker op om Venstres krav.

Kilde: Politiken

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display