Uvidende unge får skattesmæk

De unge får skattesmæk, fordi de fjumrer med skattekortene. Derfor bør man lave om på systemet, mener ekspert. Skat vil nu se på forholdene.

PENSION

Mens mange for tiden jubler over at få penge tilbage i skat, så kommer der girokort til de studerende, der allerede i år har fået rod i regnskabet. De unge aner nemlig ikke, hvad et skattekort er, skriver Politiken i dag.

Derfor kan 33.000 studerende allerede nu se frem til at skulle betale flere tusinde kroner tilbage til staten.

“Det sker, fordi de ikke forstår, hvordan skattekortet fungerer, når de tager studiejob ved siden af deres SU. Når de næste år åbner deres årsopgørelse, kan ekstraregningen være ubehagelig stor”, siger Richard Hanlov, udviklingsdirektør i Skatteministeriet, til Politiken.

Problemet opstår ved, at SU-styrelsen bruger hovedkortet, hvor bundfradraget står på, til udbetalingen af SU. Samtidig bruger arbejdsgiveren på den studerendes studiejob også hovedkortet – ofte uden at den studerende aner det, fordi det hele sker elektronisk.

Dermed får den studerende pludselig fradrag for både SU og løn og kommer dermed til at betale for lidt i skat, hvilket er den studerendes ansvar.

Forbrugerrådet mener, at systemet er ulogisk og derfor bør ændres.

“Det virker klodset at have en digitalisering, hvor to arbejdsgivere kan bruge hovedkortet – og samtidig forklare, at det er de unges eget ansvar,” siger cheføkonom Carsten Holdum.

Skat vil nu forsøge at komme problemet til livs. Blandt andet vil man lave konkret vejledning til den enkelte og arrangere møder med de brancher, hvor de unge oftest arbejder.

Kilde: Politiken

Tags

Anbefalede artikler