Unges klatpensioner spist op af gebyrer

Danske pensionsselskaber har milliarder af kroner stående, som indbetalerne intet ved om. Og pengene bliver ofte ædt op af gebyrer.

PENSION

Har du været pædagogmedhjælper, bagerassistent eller været flaskedreng i Netto?

Så har du muligvis også pension til gode. Det skriver Urban.

Men mange unge får slet ikke pensionen med sig, når de skrifter job eller begynder på et studie.

Pengene står i stedet hos det enkelte pensionsselskab og bliver ædt op af administrationsgebyr.

I pensionsselskabet PensionDanmark har 44.000 danskere under 40 år pensionskroner for en halv milliard stående i ‘hvilende depot’.

“De unge er ikke opmærksomme på, at de får pension i jobbet, og jo flere småjobs des flere småpensioner i forskellige selskaber. De bør samle det, så de ikke sidder og betaler mange administrationsgebyrer,” siger adm. direktør i PensionDanmark Torben Möger Pedersen til Urban.

Hos PensionDanmark koster det 396 kroner årligt at have penge stående i ‘hvilende depot’.

Hos PFA koster de hvilende pensioner 648 kroner i administrationsgebyr om året. Men pengene kan bare udbetales i stedet for at blive spist op, siger direktør for rådgivning og salg Peter Rosenlind-Nissen.

“Hvis du har en pensionsopsparing under 5.000 kroner hos os, foreslår vi altid, at du får den udbetalt. Det er gratis, men så skal du så selvfølgelig også betale skat. Men det er klart den bedste ide, hvis ens pension er så lille, at renterne er lavere end administrationsgebyret,” siger Peter Rosenlind-Nissen til Urban.

Tags

Anbefalede artikler