Undgå skattesmæk efter nytår

500.000 danskere risikerer skattesmæk, med mindre de retter forskudsopgørelsen, når deres boliglån er blevet rentetilpasset.

PENSION

Hvis du vil undgå skattesmæk, skal du huske at rette forskudsopgørelsen, når boliglånet er blevet rentetilpasset i december.

Omkring 500.000 boligejere står over for en rentetilpasning af deres lån, og renten forventes at lande på et meget lavt niveau.

“Det indebærer til gengæld også, at rentefradraget falder ganske markant, og det er derfor en god ide at indarbejde den nye lavere rente i forskudsregistreringen for 2011,” siger Karsten Beltoft, direktør i Realkreditforeningen, til Børsen.

Hvis ikke Skat kender de forventede renteudgifter for 2011, vil man automatisk gå efter de senest kendte renteudgifter i forskudsregistreringen. Og de er fra 2009, hvor F1 renten var på 5 pct. mod omkring 1,3 pct. i dag.

Det svarer til, at renteudgifterne per lånt million er faldet med 40.000 kr.

“Det er en besparelse, der er til at tage og føle på, men det indebærer til gengæld også, at Skat skal have ca. en tredjedel af besparelsen i skat svarende til ca. 13.000 kr. pr. lånt million kroner,” siger Karsten Beltoft til Børsen.

Tags