Undgå rådgiverens skjulte agenda

Pensionsselskaber og mæglere rådgiver 2,5 millioner danskere om arbejdsgiverpension, men i det skjulte tjener de selv penge på rådgivningen. Tjek, hvilke råd der giver dem flest penge - og hvordan du sikrer den optimale pension for dig i stedet for rådgiveren.

PENSION

Hvem stoler du mest på: Brugtvognsforhandleren, taxachaufføren eller dit pensionsselskab? En undersøgelse fra Forbrugerstyrelsen har tidligere vist, at det overraskende nok er pensionsselskabet, som danskerne har mindst tillid til. Og det har sine årsager:

Hvad ved vi egentlig om, hvor meget de tjener på vores pensioner? Hvor meget ved vi om, hvordan de tjener deres penge? Og kan der være situationer, hvor de ikke fortæller det?

Svaret på det sidste spørgsmål er desværre ja.

Et eksempel er de nye og billigere pensionsprodukter baseret på passiv investering, der er kommet på markedet de seneste år. Stort set ingen danskere har investeret deres pensioner i dem – måske fordi pensionsselskaberne ikke tjener så mange penge på produkterne og derfor ikke har så travlt med at anbefale dem.

Forbrugerstyrelsen nåede også frem til, at pensions-markedet har den mindste gennemsigtighed af alle danske brancher. Muligheden for at finde det rigtige produkt til den rigtige pris er i bund. Pensions-rådgivernes råd er dog stadig brugbare – og du betaler for dem, uanset om du bruger dem. Men dine chancer for at få de bedste råd og undgå de værste stiger, hvis du kender fælderne.

Penge & Privatøkonomi gennem-går her faldgruberne og fortæller, hvordan du får det meste ud af din pensionsrådgivning ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler