Tjek, om din pension bliver rippet

Banker og pensionsselskaber har nu beregnere på deres hjemmesider, hvor du kan tjekke de årlige omkostninger i procent på din pensionsopsparing. Især bankerne er dyre.

  Foto: istockphoto.com  

PENSION

I løbet af det seneste år har både banker og pensionsselskaber lagt omkostningsberegnere ud på deres hjemmesider, og de slår fast, at der i mange tilfælde er masser af penge at spare ved at bytte bankpensionen ud med et billigere pensionsselskab eller noget helt tredje.

Det viser en gennemgang af omkostningerne i banker og pensionsselskaber, som Penge & Privatøkonomi har foretaget. Vi tog udgangspunkt i et pensionsdepot på 2 millioner kroner samt 50.000 kroner i årlig indbetaling.

Ud af seks banker og syv pensionsselskaber er de tre dyreste banker og de to billigste pensionsselskaber.

Gennemsnittet for omkostningerne i bankerne er 1,43 procent i årlige omkostninger i procent (ÅOP), eller hvad der svarer til 31.277 kroner i årlige omkostninger i kroner (ÅOK). Til sammenligning lyder tallene fra de syv pensionsselskaber på 0,86 procent i ÅOP og 19.127 kroner i ÅOK.

I gennemsnit kan der altså spares 12.150 kroner ved at forlade banken til fordel for et pensionsselskab.

Herunder er der direkte link til beregnerne for en lang række banker og pensionsselskaber. Indtast blandt andet din alder, dit pensionsprodukt og din årlige indbetaling, og få et omkostningstal, du kan sammenligne med andre selskaber.

PENSIONSSELSKABERNES BEREGNERE
AP Pension
Danica Pension
Nordea Liv og Pension
Topdanmark
SEB Pension
PFA
Skandia

BANKERNES BEREGNERE
Sydbank
Jyske Bank
Nykredit Bank
Danske Bank
Spar Nord Bank
Nordea 

 

 

 

 

 

 

Tags

Anbefalede artikler