Tjek helbredet, før du booker

Du gør klogt i at være helt rask, når du skal rejse. Tegner du en afbestillingsforsikring, dækker den nemlig ikke, hvis du vidste, der var en risiko for, at du ikke var helt rask, da du købte rejsen.

PENSION

Det viser flere afgørelser i Ankenævnet for Forsikring. Senest har et par måttet afbestille deres rejse til Thailand, da manden fik konstateret prostatakræft og skulle opereres øjeblikkeligt.

Heldigvis havde parret tegnet afbestillingsforsikring gennem deres Eurocard. Den skulle dække rejsens pris – troede de. Men da den nu kræftramte forbruger ringede til forsikringsselskabet for at afbestille rejsen, fik han at vide, at selskabet ikke ville dække deres udgifter. Begrundelsen var, at han allerede havde været syg på bestillingstidspunktet.

Derfor tog han sagen til Ankenævnet for Forsikring, og her lød dommen, at forsikringsselskabet var i sin gode ret til at afvise kravet, da det fremgik af forsikringsselskabets betingelser, at det ikke dækkede udgifter ved afbestilling, hvis sygdommen var opstået på bestillingstidspunktet.

Forbrugerrådet er ikke glad for afgørelsen og råder forbrugerne til at se kritisk på betingelserne og spørge konkret ind til rettighederne for at undgå den type sager.

På Ankenævnet for Forsikrings hjemmeside www.ankeforsikring.dk kan du se flere afgørelser i denne type sager.

Tags