Tjek din pensionstype

Se, om du kan genkende dig selv i de fem mest gængse pensionsopsparende typer - og få de bedste råd til din personlighed af pensionsmægler og inde - haver af Uvildigraad.dk Anders Valdemar Juhl.

  Foto: istockphoto.com  

PENSION

 

AUTOMATPILOTEN

Karakteristika:
Din interesse for pension er omtrent den samme, som for at se DR Nyheder fra Grønland. Du lægger ikke en krone mere til side, end du er tvunget til, og du formår altid at snige dig diskret væk, når mennesker omkring dig taler om deres mange pensionsplaner. Du tilhører typisk den fjerdedel af lønmodtagere, der kun er dækket af arbejdsmarkedspension, ATP og folkepension. For mere end et årti siden udregnede du, at kombinationen af din arbejdsmarkeds­pension og folkepension burde være mere end rigeligt til at vedligeholde den samme levestandard og dække dine yderst beskedne impulskøb.

Motto:
»Jeg skal nok klare mig«

Godt råd:
Det er vigtigt, at du tilpasser din pensionsplan løbende – gør det mindst hvert femte år. Et godt udgangspunkt for pensionsopsparingen er en kombination af en arbejdsmarkedspension samt eventuel folkepension og nedbringelse af gæld. Mens du er på arbejdsmarkedet, giver det god mening at afvikle din gæld – især den dyre bankgæld først ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Cxense Display