Tjek din pension eller risiker skattesmæk

Et meget stort antal danskere kan risikere at få et ordentligt skattesmæk, hvis ikke pensionsopsparingen lægges om.

PENSION

Find ringbindet frem og aftal et møde med din pensionsrådgiver.

Det er på høje tid at få lavet et serviceeftersyn på din pensionsindbetaling, hvis du indbetaler mere end 50.000 kroner årligt på en ratepension.

230.000 danskere risikerer at få et skattesmæk på den konto efter nye indbetalingsgrænser, der er trådt i kraft med indgangen til i år.

Grænsen for indbetaling til ratepension er nemlig halveret fra 100.000 til 50.000 kroner. Og specielt danskere, der både indbetaler til pension privat og via arbejdsgiveren er i fare for at få et skattesmæk, skriver Epn.dk.

Vil du fortsat spare mere end 50.000 kroner op om året til en velpolstret pension, så kan du med stor fordel vælge at indbetale til en livrentepension, lyder det fra pensionsekspert.

“At livrenterne eksisterer er ikke nogen nyhed. Alligevel har livsvarige pensioner hidtil været ukendt land for mange. Men med det nyligt indførte loft for indbetalinger på ratepension, står de livsvarige pensioner over for et betydeligt comeback,” siger cheføkonom i Danica Pension, Jens Christian Nielsen til Epn.dk.

En livrentepension giver dig en fast månedlig udbetaling, når du går på pension. Det kan være gode penge, da de danske pensionister typisk lever i 20 år efter pensionering.

Livrentepension er overset, da de anses for at være mere risikable, da man ikke ved, hvor længe man lever som pensionist.

Det anbefales at man arrangerer et møde med sit pensionsselskab og/eller bank og får lavet et eftersyn på pensionsindbetalingen, så skattefar ikke sætter kløerne i pengene til alderdommen.

Kilde: Epn.dk

Tags

Anbefalede artikler