Tanketorsk giver tusindvis skattefri gevinst

Danskere, som har stoppet efterlønsindbetalingen, men stadig har de gamle bidrag stående hos a-kassen, får skattefri belønning.

PENSION

Hvis du er medlem af en a-kasse og er stoppet med at indbetale til efterlønnen, men stadig har de gamle bidrag stående hos a-kassen, venter der en klækkelig belønning.

Frem til den 1. oktober i år kan du nemlig hæve din efterlønsindbetaling skattefrit, skriver Politiken.

Siden efterlønsordningen blev indført i 1999, har det været muligt at sætte penge ind på en pensionsordning, som først bliver beskattet, når pengene engang skal udbetales. Men nu bliver pengene altså slet ikke beskattet for dem, som undervejs har droppet indbetalingerne.

I 3F drejer det sig om hele 18.000 medlemmer, og brancheorganisationen for landets 26 a-kasser, AK Samvirke, oplyser, at medlemmer i alle landets a-kasser befinder sig i samme situation.

- Skattefriheden ved udbetaling var tænkt som en gulerod til dem, der fraskriver sig retten til efterløn. Men der er altså mange, der ikke har retten længere, og de får også skattefrihed. Det må være en tanketorsk fra politikerne, der kan komme til at koste flere 100 millioner kroner, siger direktør i AK Samvirke, Verner Sand Kirk, til Politiken.

Kilde: Politiken

Tags

Anbefalede artikler