Talforvirring kan koste dig sekscifret beløb

Ugennemsigtige omkostningsgebyrer kan koste dig kassen. Dårlig forretningsstil, mener Forbrugerrådets direktør.

PENSION

Hold godt øje med, hvad du betaler i omkostninger for din private pensionsopsparing. Der kan nemlig være flere hundredetusinde kroner at spare.

Det er langt fra simpelt at sammenligne, hvor mange procent banker og pensionsselskaber hvert år trækker dig i omkostninger. Det viser en ny undersøgelse, som Forbrugerrådets blad Tænk Penge har lavet.

Pensionsudbyderne har typisk omkostningsberegnere på deres hjemmesider, men de egner sig ikke til at sammenligne selskabernes gebyrer, skriver Tænk.

“Det holder naturligvis ikke, at forbrugerne ikke kan få oplyst en korrekt og sammenlignelig pris på det produkt, man køber. Det er dårlig forretningsstil og kan koste forbrugerne rigtig mange penge,” siger Forbrugerrådets direktør, Rasmus Kjeldahl, til Tænk.

Man er derfor nødt til selv at troppe op hos pensionsrådgiveren, siger Rasmus Kjeldahl.

“Derfor opfordrer vi forbrugerne til at møde op hos pensionsrådgiveren og bede om at få omkostningerne oplyst i kroner og ører på lige præcis den ordning, man har fået skruet sammen,” siger han til Tænk.

Og et personligt fremmøde kan snildt vise sig at være køreturen værd.

Har man en pensionsopsparing med en såkaldt markedsrente, kan de årlige omkostninger i procent nemlig svinge fra 0,70 til hele 3,83 procent. Med en pensionsopsparing, der løber 22 år, kan det betyde en forskel på intet mindre end 379.000 kroner.

Kilde: Tænk

Tags

Anbefalede artikler