Støjberg nægter at fjerne efterlønsfælde

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) ser ingen grund til at ændre på reglerne for optjening af den skattefrie efterlønsbonus.

PENSION

Efterlønsmodne tillidsrepræsentanter risikerer at blive snydt for den skattefrie efterlønsbonus på 143.000 kroner, hvis de vælger at blive på arbejdsmarkedet.

Fagforeningsbetalte kurser for tillidsfolk tæller nemlig ikke med til de løntimer, der udløser belønningen. Det gør kun ordinært arbejde, der er betalt af arbejdsgiveren.

Men beskæftigelsesminister Inger Støjberg ser ingen grund til at ændre på reglerne, skriver hun i et svar til Folketingets arbejdsmarkedsudvalg.

“Arbejde som tillidsrepræsentant sideløbende med almindelig beskæftigelse kan som udgangspunkt ikke medregnes til opfyldelse af beskæftigelseskravet, da aktiviteterne ikke indgår som en del af arbejdet,” lyder det fra Inger Støjberg.

I LO har næstformand Lizette Risgaard svært ved at se sammenhængen i, at regeringen hylder uddannelse af arbejdsstyrken, men samtidig fastholder regler, der forhindrer ældre tillidsrepræsentanter og andre i at sætte sig på skolebænken og blive klogere.

“Vores medlemmer ønsker at dygtiggøre sig hele arbejdslivet igennem. Og det er også det, som jeg hører regeringen rose. Men på den anden side gør de det svært på grund af den her uhensigtsmæssige regel,” siger hun.

Lizette Risgaard frygter, at udsigten til tabt efterlønsbonus gør det endnu sværere at skabe interesse for tillidshvervet, som lider under manglende rekruttering blandt yngre danskere på arbejdspladserne.

“Der kan være tillidsrepræsentanter eller andre, der siger nej tak til kurser, fordi de går ud over den optjening, de ellers ville have til deres bonus,” siger hun.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display