Slip for skat af pensionen

Drømmen om ikke at betale skat af udbetalingerne fra sine pensionsordninger kan blive til virkelighed, hvis man bosætter sig som pensionist i Kroatien.

PENSION

‘Side 1: Slip for skat af pensionen’

PENSION: Det er velkendt for de fleste, at pensionister kan slippe billigt i skat ved at flytte til Frankrig eller Spanien frem for at blive boende i Danmark. Skattesatserne på pensionsudbetalinger er nemlig dejligt lave i både Frankrig og Spanien i forhold til Danmark. Og da det er Frankrig og Spanien, der har beskatningsretten til løbende pensionsudbetalinger, hvis man bosætter sig som pensionist i et af de lande, ja, så kan man altså effektivt reducere sin skattebetaling ganske betragteligt.

0% skat i Kroatien
Men hvorfor nøjes med kun at reducere sin skattebetaling, hvis man helt kan fjerne den? For det er nemlig muligt, samtidig med at man nyder Sydeuropas sol og varme. Kroatien er stedet, hvor man finder et hidtil meget overset skatteparadis af usete dimensioner.

Ved at tage ophold i Kroatien som pensionist kan man ganske enkelt helt og aldeles eliminere skattebetalingen på sine løbende pensionsudbetalinger, så skatteprocenten bliver et stort rundt nul. Og skulle man som pensionist være så heldig også at kunne forvalte sine frie midler med gevinst ved køb og salg af aktier, kan man også glæde sig over hverken at skulle betale aktieavanceskat eller udbytteskat.

Dobbeltbeskatningsaftale
Selv om det er rart med skattefrihed af aktieafkast, så vejer det faktum, at man helt kan slippe for at betale skat på sine pensionsudbetalinger, tungest.

Baggrunden for skattefriheden skyldes den unikke kombination af, at kroaterne ikke beskatter pensionsudbetalinger fra udenlandske pensionsordninger, og at det er Kroatien, der har beskatningsretten til disse pensionsudbetalinger, hvis man som dansker er bosiddende i landet. Det skyldes, at Kroatien er indtrådt i dobbeltbeskatningsaftalen mellem Danmark og det tidligere Jugoslavien, som Kroatien tidligere var en del af.

Ifølge denne dobbeltbeskatningsaftale kan private pensioner kun beskattes i det land, hvor man har fast bopæl. Har en dansker placeret sine midler i en typisk dansk pensionsopsparing, vil pensionsmodtageren opnå store og klare skattemæssige fordele i beskatningen af sine pensionsudbetalinger ved at bo og leve i Kroatien, idet Kroatien som bopælsland har beskatningsretten over pensionsudbetalingerne.

Pensionsudbetalingerne vil således være fritaget for skat i Danmark. Og efter Kroatiens nuværende egne skattelove beskattes pensionsudbetalinger fra udenlandske pensionsordninger ikke.

Pensionsudbetalinger fra typiske danske pensionsopsparinger vil således ikke være skattepligtige i hverken Danmark eller Kroatien og dermed helt skattefrie.

‘Side 2: Slip for skat af pensionen’

Tags

Anbefalede artikler