Slip for multimedieskatten

Du kan slippe for at betale multimedieskat af den arbejdsgiverbetalte mobiltelefon, hvis du spærrer for private opkald.

PENSION

En arbejdsgiver har fundet et – helt lovligt – smuthul uden om de varslede rutinetjek af medarbejdernes arbejdsmobiler: Spær telefonen for private opkald og slip for bøvlet.

Har du en arbejdstelefon, men er helst fri for at blive opkrævet multimedieskat efter nytår, så har du nok allerede underskrevet din tro- og loveerklæring og dermed bekræftet, at du ikke vil bruge mobilen til private samtaler.

Men du vil stadig blive underlagt de stikprøvekontroller, arbejdsgiverne er blevet pålagt at udføre, og har blot et enkelt privat opkald sneget sig igennem, falder hammeren.

Nu har Skatterådet dog på baggrund af en konkret henvendelse fra en arbejdsgiver vedtaget at tillade en smutvej, der sikrer medarbejderen fritagelse for multimedieskatten og fritager arbejdsgiveren fra at skulle tjekke sine medarbejdere, skriver Dinepenge.dk.

Spærrer man telefonen, så der kun kan foretages opkald til numre, der på forhånd er programmeret ind i telefonen, fx numre på kolleger og partnere, slipper man nemlig for rutinetjekkene og endeligt for at betale multimedieskatten.

Multimedieskatten indføres fra 2010, og den fungerer på den måde, at der lægges 3.000 kr. til den personlige indkomst – se Skatteministeriet udlægning af multimediebeskatningen</>

 Artiklen er bragt i samarbejde med Børsen

 


 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display