Slip for efterlønsbidraget

Velfærdsreformen fra 2006 åbner mulighed for, at du kan slippe for at betale efterlønsbidrag i en kortere eller længere periode.

PENSION

Betaler du til efterløn, har gjort det i lang tid og er du desuden født mellem den 2. juli 1962 og 31. december 1975, så er der en stor chance for, at du kan slippe for at betale til efterløn i en kortere eller længere periode.

Og det vel at mærke uden, at du får mindre efterløn, end allerede fastlagt.

Tjek din a-kasse
Alle a-kasser er forpligtet til at kontakte medlemmer, der opfylder betingelserne for bidragsfri efterlønsbetaling.

Hvis du ikke har fået et brev med et tilbud om et bidragsfri periode fra din a-kasse, så kan det være på vej til dig. Tjek eventuelt a-kassens hjemmeside for nyheder om efterløn eller ring/mail til dem.

Højst 25 år
Denne pludselige gave på 423 kroner om måneden skyldes velfærdsforliget fra efteråret 2006, hvor efterlønsalderen blev hævet til tidligst 62 år.

Pointen er, at hvis du kan se frem til at have betalt til efterløn i mere end 25 år, inden du fylder 62, så kvalificerer du dig til en kortere eller længere bidragsfri periode. Du er nemlig ikke forpligtet til at betale efterlønsbidrag i mere end 25 år.

Valg
A-kassen giver dig nu et valg. Du kan enten undlade at betale til efterløn fra næste opkrævningsperiode i det tidsrum, du har ret til, eller du kan helt ignorere tilbuddet.

Hvis du gør det, så får du automatisk din bidragsfrie periode i de sidste år/måneder op til dit fyldte 62. år – hvorfor du under alle omstændigheder bliver kompenseret.

Sig ja nu
Men ud fra en streng privatøkonomisk betragtning, så bør du tage imod tilbuddet nu, da du principielt kan forrente pengene bedre, end den pristalsregulering, efterlønsbidraget opskrives med.

Så tag imod tilbuddet. Det luner i en kold krisetid.

Tags

Anbefalede artikler