Skattechok på vej til husejerne

Mange husejere kan lige så godt forberede sig på, at de kommer til at betale mere i boligskat.

PENSION

Hverken skattestop eller udviklingen på boligmarkedet kan sætte en stopper for flere udgifter til grundejerne.

Flere kommuner vil i de kommende år lade grundskylden stige markant. Og netop grundskylden er ikke omfattet af skattestoppet, hvilket især vil ramme husejerne i de større byer og velhavende kommuner.

Det viser en opgørelse fra Realkreditforeningen, skriver epn.dk.

Den ekstra skatteregning kan for mange løbe op i tusindvis af kroner, da tallene på landsplan viser en “opsparet” skatteforhøjelse på 35 pct. i grundskyld, svarende til 3,6 milliarder kroner.

Så meget stiger grundskylden i din kommune

Mens ejendomsværdiskatten har stået stille siden 2002, så er grundskylden stille og roligt gået op, og det vil fortsætte, selvom priserne på boligmarkedet går ned.

- Skattestoppet er ofte blevet kritiseret, fordi det er uholdbart, at ejendomsværdiskatten er fastfrosset. Argumentet er, at skatten bør følge med opad, når boligpriserne stiger, så man udjævner konjunkturudviklingen, siger Karsten Beltoft, direktør i Realkreditforeningen

- Men det er lige så indlysende, at grundskylden burde være faldet i de senere år, hvor priserne er faldet kraftigt. Det modsatte er sket, og det er problematisk, tilføjer han.

Tags