Skat på alle gaver

Forhøjelsen af den skattefri bagatelgrænse for gaver fra arbejdsgivere blev markedsført som en lempelse. Men det er i virkeligheden en skærpelse.

PENSION

Sidste år pålagde Skat arbejdsgiverne at indberette alle personalegoder. Og Skat mente ALLE gaver til ansatte – også en nøglering til fem kroner.

Men kort før jul indførte skatteministeren med virkning fra i år en årlig skattefri bagatelgrænse på 1.000 kroner for gaver fra arbejdsgivere til ansatte. Det betyder, at den tidligere julegavegrænse på 700 kroner er blevet ophævet og dermed nu falder ind under den nye bagatelgrænse.

Det blev markedsført som en lempelse, men i virkeligheden er det en skærpelse, idet den nye bagatelgrænse også indbefatter andre lejlighedsgaver i løbet af året. Det er for eksempel gaver i forbindelse med bryllup, mærkedage, fødselsdage samt påskønnelser for en særligt god indsats i form af vin, koncertbilletter og middage.

Fremover er det sådan, at hvis lønmodtageren får en julegave på 800 kroner, en fødselsdagsgave til 200 kroner og teaterbilletter for 600 kroner over et kalenderår, altså i alt 1.600 kroner, skal der betales skat af alle 1.600 kroner. Før skulle der kun betales skat af teaterbilletterne. Det er stadig arbejdsgiveren, der skal indberette gaverne til Skat.

Læs også: Grænsen for skattefri gaver til familiemedlemmer.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display