Skat har lange arme

Skat har taget nye midler i brug i deres jagt på skattesnydere, og med adgang til bl.a. folks netbank er det blevet nemmere at afsløre sorte penge.

PENSION

Skat benytter sig af både traditionelle og utraditionelle metoder for at opdage og afsløre skattesnydere. Skat kan blandt andet få adgang til din netbank og kigge efter sorte penge fra udlejning af sommerhus eller andre lyssky aktiviteter.

I en sag om skattegæld opdagede Skat, at en skyldner – Skat kalder ligefrem personen en skattesnyder af en vis kaliber – pralede af sin nye motorcykel på et chatforum. Dette på trods af, at skyldneren påstod, at han ikke ejede noget som helst.

Skat beslaglagde motorcyklen, og sagen endte i retten, hvor Skat vandt. Afdelingsleder i Skat, Erik M. Rosenbæk, forklarer, at det er en vigtig sag for myndighederne, fordi den slår fast, at du ikke blot ved at indregistrere dine ejendele hos dine venner kan slippe for at betale det, du skylder.

Den dømte er en virksomhedsindehaver, som har drevet uregistreret virksomhed i mange år og samtidig hævet sociale ydelser. Ud over en stor efterbetaling af skat og moms på cirka 1 million kroner har han accepteret en bøde på 250.000 kroner. Inden sagen om den uregistrerede virksomhed blev afsluttet, solgte han en båd til sin svigersøn for 35.000 kroner, og båden blev inden for et år solgt videre for 110.000 kroner. Skat valgte derfor at beskatte svigersønnen af en gave på 73.000 kroner. Den afgørelse har svigersønnen dog klaget over.

Tags

Anbefalede artikler