Sidste chance for en hurtig årsopgørelse

Til og med den 18. februar kan du gå ind på TastSelv på www.skat.dk og benytte dig af muligheden for tidlig indberetning til årsopgørelsen. Her kan du oplyse indtægter og fradrag, der vedrører 2009, som SKAT ikke nødvendigvis kender til. Dine ændringer vil så være med, når årsopgørelsen i din skattemappe er klar den 5. marts.

PENSION

Om ganske få uger er årsopgørelsen for 2009 klar til at blive sendt ud sammen med besked om overskydende skat eller restskat.

Får du overskydende skat tilbage bliver pengene overført til din NEM-konto medio marts.

Skal du modsat betale restskat, så gælder det om at få det gjort snarest muligt, da der hver dag tikker renter på.

Men inden du får skatteregnskabet, har du muligheden for at rette i årsopgørelsen, så det er så korrekt som muligt. Et af de vigtige fradrag, du selv skal tjekke efter i sømmene, er befordringsfradraget.

Skat har med udgangspunkt i din hjemadresse og din arbejdsadresse forhåndsberegnet afstanden og forudsat et vist antal arbejdsdag. Disse to tal bør du tjekke med dine egne noteringer.

Ved at bruge ruteplanlæggeren på www.viamichelin.com kan du beregne den ideelle kørerute i forhold til myldretid og et økonomisk benzinforbrug.

Mange vil opdage, at ruten kan være længere end den Skat foreslår. Men du har ret til ændre antallet af kilometer, hvis ruten er hurtigere og nemmere. Det er ruten i bil der gælder, uanset om du tager toget eller cykler.

Tjek også antallet af arbejdsdage med ferie og andet fravær. Har du være på arbejde to gange på samme dag, så tæller det dobbelt.

Andre ting, du selv kan udfylde, er hustrubidrag og børnebidrag, lejeindtægter fra værelser og sommerhuse og realiseret gevinst og tab på værdipapirer, det vil sige fortrinsvis aktier og aktiebaserede investeringsbeviser.

Sådan gør du:
Log ind på www.skat.dk/tastselv og vælg linket ”Ændre årsopgørelsen”. Herefter kan du se hvilke rubrikker, du har mulighed for at ændre i. Du kan logge på med din digitale signatur eller en såkaldt TastSelvkode. Den kan du finde på forsiden af din seneste årsopgørelse.

Tags

Anbefalede artikler