Selvstændige sjofler pensionen

Hver fjerde selvstændig sparer op for sent til at holde levestandarden som pensionist.

PENSION

Selvstændige sparer imodsætning til lønmodtagerne alt for sent op til pensionen.

Hver fjerde selvstændig inden for byggeri, butikker, industri og service kommer så sent i gang med indbetalingerne, at de ikke kan holde deres levestandard efter arbejdslivet.

Det skriver Børsen på baggrund af en undersøgelse fra brancheorganisationen Håndværksrådet.

“Tallene for pension for selvstændige er ret skræmmende. Vi kan også se, at der er rigtig mange blandt selvstændige, der kommer i gang relativt sent. Og vi ser også, at der mange, som bliver ramt af de her konjunktur op- og nedgange og derfor ikke får sat nok til side,” siger cheføkonom Jacob Thiel til Børsen

Selvstændig bruger generelt deres energi på at få virksomheden op i gear fra start af. Men hver fjerde venter derefter længere end tre-fire år med at gå igang med pensionsindbetalingerne.

Jens Christian Nielsen, cheføkonom hos Danica Pension, peger på, at mange af de selvstændige sparer op i virksomheden og fravælger at indbetale til pension i de dårlige år.

“Mange skal indhente 200.000-250.000 kr. i de år, hvor de virkeligt tjener penge. Det er den evige udfordring. Det er også derfor, der er rigtig mange selvstændige, som satser på at spare op i egen virksomhed,” siger Jens Christian Nielsen.

Tags

Anbefalede artikler