Selv ét års arbejdsløshed skader pensionen

Det kan give alvorlige huller i pensionsopsparingen, hvis man er arbejdsløs i en kort periode, advarer økonom.

PENSION

Det er ikke kun nu og her, det kan mærkes på pengepungen og rådighedsbeløbet, hvis du bliver arbejdsløs.

Også pensionsopsparingen kan blive hårdt ramt – allerede efter bare ét års arbejdsløshed, advarer økonom i Ole Østrup fra Danica Pension.

Og det kan være dårligt nyt for de 1.500 danskere, der ifølge de nyeste tal fra Danmarks Statistik blev arbejdsløse fra maj til juni – så der nu er 164.200 danskere, der er ledige.

- Arbejdsløshed kan selvfølgelig mærkes med det samme. Der bliver ganske enkelt færre penge at leve for. Derfor er det naturligt, at pensionsopsparing nedprioriteres eller helt bortfalder, og det ville være naivt at tro andet, siger Ole Østrup.

Men selv om et eller to års arbejdsløshed kan give ubehagelige huller i pensionsindbetalingen, understreger Ole Østrup, at det er muligt at udligne det på længere sigt – også uden at det kommer til at gøre alt for ondt på privatøkonomien.

- Når man på et tidspunkt finder et arbejde igen, er det vigtigt, at pensionen kommer tilbage på dagsordenen. Og der skal faktisk ikke så meget til for at lukke hullet. For eksempel kan man skrue lidt op for sin indbetalingsprocent, siger Ole Østrup.

Til dem, der ikke har helt styr på, hvordan man får overblik over sin pensionsopsparing, råder han til at holde øje med den via NemID, hvor man både kan få adgang til sine pensionsoplysninger på computeren og sin smartphone.

- Det kræver ikke en timelang papirgennemgang at holde sig orienteret. Man kan endda også se, om man er godt nok med – altså om man sparer nok op til pensionstilværelsen, siger han.

Ledighedstallet har ligget nogenlunde stabilt på mellem 6,1 og 6,3 siden februar 2011.

Tags

Anbefalede artikler