Se om nye ejendomsvurderinger påvirker dig

Fra i dag af kan boligejere landet over se, om de bliver ramt på pengepungen af de nye ejendomsvurderinger, som Skat netop har publiceret.

PENSION

Påsken bliver kaldt højtiden for hushandler, men forårets komme varsler også nye ejendomsvurderinger.

Fra og med i dag kan alle boligejere finde deres nye offentlige ejendomsvurdering på Skats hjemmeside www.skat.dk/ejendomsvurdering.

Ejendomsvurderingen er Skats skøn over ejendommens værdi og grundens værdi.

Ejendomsværdiskatten er fastfrosset på grund af skattestoppet fra 2002. Derfor har den kun betydning for eksempelvis forældrekøb af ejerlejligheder, hvor lejligheden som minimum kan overdrages til en værdi, der er 15 procent under den offentlige ejendomsvurdering.

Grundværdien har til gengæld en direkte økonomisk betydning for den enkelte boligejer.

En eventuel stigning i grundværdien vil altså gradvist få konsekvenser for ens skattebetaling. Det har den konsekvens, at man som boligejer godt kan opleve at skulle betale en højere grundskyld, selv om grundværdien er faldet fra et år til et andet, fordi der kan være et efterslæb fra tidligere år.

Frederiksberg den kommune i landet, hvor grundværdierne er steget mest med 76 procent, mens Stevns ligger i bund.

De nye vurderinger er ikke bare interessante for den pågældende boligejer. Overvejer man at købe en ejerbolig, bør man også orientere sig om grundskylden for at se, om der venter stigende skatter på den bolig, man har i kikkerten.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display