Se om du scorer 12.000 kr på skattereformen?

Mange danskere kan se frem til flere penge mellem hænderne som følge af skatteforliget.

PENSION

Der er penge at hente for ganske mange danskere i den skatteaftale, som regeringen blev enig med Venstre og Konservative om fredag aften.

Der vil dog være stor forskel på, hvor meget man får ud af aftalen, fortæller Richardt Tabori Kraft, skatteekspert fra revisionsfirmaet Deloitte.

I bedste fald vil man kunne slippe cirka 12.000 kroner billigere i skat om året. Beløbet kan blive endnu højere, hvis man er enlig forsørger.

  • Det kræver, at du skal have fornøjelse af både det forhøjede beskæftigelsesfradrag og den forhøjede topskattegrænse for at få mest ud af skatteplanen.
  • Personer i arbejde og med løn under den nuværende topskattegrænse får kun glæde af beskæftigelsesfradraget. Men det giver dog stadigvæk flere penge på bankkontoen hver måned.
  • Personer med en indkomst på over 1,5 millioner kroner, og som har mange børn vinder ikke på skatteplanen. Tværtimod. For på et tidspunkt bliver fordelen af det ændrede beskæftigelsesfradrag ædt op af reduktionen i børnepenge.
  • Folk uden for arbejdsmarkedet vil bliver ramt i mindre grad ved, at overførselsindkomsterne får en mindre prisregulering over en årrække.
  • Folkepensionisterne fredes. Mange pensionister undgår tilmed at skulle betale topskat som hidtil.

Tags