Sådan får du mest ud af din folkepension

Forholdet mellem din private pensionsopsparing og modregningen i de offentlige ydelser er en svær økonomisk balancegang.

  Foto: istockphoto.com  

PENSION

Folkepensionen består af et grundbeløb samt et tillæg. Grundbeløbet får de fleste danskere, og det lyder i øjeblikket på 5.997 kroner pr. måned. Det er kun, hvis du har arbejde ved siden af, der overstiger en indkomst på 305.700 kroner før skat, at du bliver modregnet. Så det er den første faktor, du skal se på, hvis du vil optimere forholdet mellem din egen pensionsopsparing og goderne fra det offentlige.

Tillægget er det farligste i forhold til dine andre pensioner og modregning. Størrelsen er til at føle på med 6.221 kroner pr. måned for enlige og 3.043 kroner, hvis du er gift. Det er her, at de fleste private laver en regnefejl, og det er her, at den private pensionsopsparer Susanne Brøgger fra det kommende nummer af Penge & Privatøkonomi kan hente en gevinst på 127.000 kroner ved at strække sine udbetalinger fra de private ratepensioner over længere tid - og dermed nedsætte sine årlige udbetaling fra dem, så der ikke sker modregning.

Derudover er det også værd for dig at se på, om du skal stoppe indbetalingen på din ratepension og i stedet satse på aldersopsparingen, hvor der ikke sker modregning. Dette er primært relevant, hvis du er tæt på pensionen.

Som enlig bliver du modregnet i tillægget til folkepensionens grundbeløb, såfremt du har en løbende pensionsindtægt på 67.500 kroner om året. For hver krone du tjener mere, bliver du modregnet med 30,90 kroner i tillægget.

Læs hele artiklen i det nye Penge & Privatøkonomi, der udkommer slut august.

Lige nu kan du få 5 numre af Penge & Privatøkonomi for 249 kr. lige her.

Tags

Anbefalede artikler