Så meget sparer du per efterlønskrone

Danskerne hæver fra i dag af milliarder af kroner i efterlønsbidrag. Se hvad du sparer ved at hæve pengene inden for det næste halve år.

PENSION

Er du ung, har du dyre forbrugslån at betale af på, eller vil du bare have penge til at finansiere din drøm nu og her, så kan det være tillokkende at hæve efterlønsbidragene nu.

Fra i dag og et halvt år frem er det nemlig skattefrit, når du beder a-kassen om at føre dine bidrag tilbage til din bankkonto.

Og dermed sparer gennemsnitsindbetaleren sparer 33 øre for hver krone, der er står på efterlønskontoen.

“For hver krone, du får udbetalt, er de 33 ører noget, du har sparet i skat. Det er et cirkatal, for det afhænger af, hvordan du bliver beskattet, hvilken kommune du bor i, og hvordan din afkast-skat er,” siger økonom Kim Valentin.

Beløbet, som bliver udbetalt, består af de månedlige indbetalinger plus det beløb, som pengene er blevet forrentet med, mens de har stået på efterlønskontoen.

“Hvis du har 68.000 kroner stående, og det hele er skattefrit, så kommer du ikke til at svare 33 procent i skat af det, du har indbetalt og ellers fået fradrag for. Og du kommer ikke til at betale kapitalindkomstskat af renterne. Så det, du ikke skal betale i skat er 20.000 til 25.000 kroner,” siger Kim Valentin.

Afhængigt af din alder, økonomi og situation på arbejdsmarkedet er det vidt forskelligt, om det kan betale sig for dig at hæve pengene nu eller om du skal blive i ordningen og høste frugterne, når dit arbejdsliv slutter.

Umiddelbart er det mest attraktivt for de yngre indbetalere at droppe ordningen og få pengene tilbage, fordi politikerne har vedtaget at forringe efterlønsordningen gradvist.

Tags

Anbefalede artikler