Så er dommen fra Skattefar faldet

Nu kan over to en halv millioner danskere se, om der er godt eller dårligt nyt fra Skat. Halvanden million fik tidlig dom over weekenden.

PENSION

Mange får en en sjovere dag. For andre vil humøret dale drastisk. Over weekenden fik halvanden million danskere et tidligt kig på skattekronerne. Og mandag d. 7. marts offentliggjorde Skat årsopgørelser for over to en halv millioner af os på deres hjemmeside.

“De fleste har heldigvis grund til at grine. Fra de tidligere år ved vi, at cirka to tredjedel får udbetalt overskydende skat, mens en tredjedel skal betale tilbage. Vi har ingen anledning til at tro, at det vil være markant anderledes i år,” lyder det fra kontorchef i Skatteministeriet, Henrik Kähler.

Den 28. marts bliver de overskydende skattebetalinger sat ind på borgernes Nem-konto. Hvis man hører til de uheldige, som skal betale retsskat ved kasse 1, kan man enten vælge at betale med det samme eller lade den indregne i skatten 2012 med en rente oveni.

Hvis det ikke stemmer, kan man selv gå ind på Skats tast-selv og ændre i årsopgørelsen, hvis der er sket en fejl. Dog kan man ikke snyde.

“Nej, vi har gode folk, der sidder og tjekker, hvad folk selvangiver,” siger Henrik Kähler.

Man kan tjekke sin årsopgørelse på Skat.dk fra mandag klokken 9.

Og selv om Skat har forøget serverkapaciteten, er det ikke givet, at alle fire millioner danskere vil kunne tjekke deres skattemappe den første dag.

Tags

Anbefalede artikler