S-SF skaber skattehul for millionærer

Med en hurtig manøvre, kan man ifølge flere revisorer komme uden om S-SF's nye millionærskat - hvis altså man ejer sin virksomhed.

PENSION

Topchefer med egen virksomhed kan let slippe for den millionærskat, som Socialdemokraterne og SF lover at indføre, hvis de vinder valget i morgen.

Det viser en gennemgang af S og SF’s økonomiske plan Fair Løsning, som Børsen har foretaget sammen med en række revisorer. Cheferne kan nemlig bruge et smuthul.

Hvis de trækker penge ud af deres selskab som udbytte i stedet for løn, kan de slippe for skatten på seks yderligere skatteprocent.

“Rent skatteteknisk ser det ud til, at S og SF har overset det her. Hvis det bedre kan betale sig at tage pengene ud som udbytte end som løn, så gør man jo det,” siger Claus Høegh-Jensen, skattepartner i revisionsvirksomheden PwC, til Børsen.

Dog giver Fair Løsning ikke chefer, der er ansat som lønmodtagere i en virksomhed, mulighed for at snige sig uden om millionærskatten.

Socialdemokraternes næstformand og skatteordfører Nick Hækkerup vil lappe hullet, hvis det findes.

“Vi holder fast i millionærskatten på de seks procent. Men vi må finde en tilgang til det, som jeg ikke lige kan sidde og konstruere her,” forklarer han til avisen.

Kilde: Børsen

Tags

Anbefalede artikler