S-borgmestre presser Thorning på efterlønnen

Der er ingen kære mor. Helle Thorning må give sig på efterlønnen, hvis hun skal indetage Statsministeriet, forudser hendes partifæller.

PENSION

Hvis et flertal i Folketinget vil forringe efterlønnen efter et valg, så må Helle Thorning-Schmidt bider i det sure æble og bryde sit løfte til vælgerne.

Sådan lyder opfordringen til den socialdemokratiske partileder fra en række af hendes partifæller og borgmestre, der for alt i verden ikke vil lade efterlønsspørgsmålet stå i vejen for en rød magtovertagelse.

“I selve valgkampen er vi nødt til at holde på, at efterlønnen skal bevares. Men situationen efter valget vil sandsynligvis kræve forhandlinger, hvor vi skal justere på efterlønnen,” siger Ishøjs socialdemokratiske borgmester, Ole Bjørstorp, ifølge Jyllands-Posten torsdag.

Socialdemokraterne har tidligere givet sine vælgere et klokkeklart løfte om, at partiet aldrig vil røre efterlønnen. Men det løfte må man altså bløde op på, mener borgmestrene.

“Hvis flertallet vil noget andet end os efter et valg, bliver vi til at følge det. Selvfølgelig skal vi ikke være fornærmede og sige nej tak til regeringsmagten,” lyder det fra ib Terp (S), de rer borgmester i Brøndby på den københavnske vestegn.

Kilde: Jyllands-Postens forside torsdag.

Tags