Retssag om efterløn får skuldertræk fra K

I dag rasler to fagforbund med bøssen i forhold til efterlønnens endelig. De vil gå til domstolen, og det skal de da bare gøre, siger K.

PENSION

FOA og NFF trusler om retssag i efterlønsspørgsmålet bliver ikke taget voldsomt seriøst hos De Konservative.

“Jeg tvivler på, der er ret meget i den. Men de er da velkomne til at føre en sag, det er de i deres gode ret til,” siger politisk ordfører Carina Christensen (K).

De to fagforbund har varslet, at de vil gå til Menneskerettighedsdomstolen for at få prøvet sagen. De mener ikke, at de danske politikere bare sådan uden videre kan fjerne efterlønnen, da det er en ejendomsret.

Men hvorvidt der er noget i sagen, tvivler Carina Christensen på.

“Det finder vi nok ud af i løbet af dagen, om de har ret i det eller ikke ret i det. Jeg tror umiddelbart ikke, de har ret i det,” svarer hun.

Ifølge FOA og NNF vil det have opsættende virkning, hvis de går til Menneskerettighedsdomstolen. Det betyder, at efterlønnen ikke kan afskaffes, inden retssagen er afgjort.

“Så burde det være sådan, at hver eneste gang, man ændrer en offentlig ydelse, så kunne man anklage det, og så kunne man ikke ændre den offentlige ydelse. Det virker lidt søgt,” argumenterer den konservative politiske ordfører.

Hun frygter ikke retssagen det mindste.

“Jeg tvivler både på, at de får medhold, og jeg tvivler på, at der er opsættende virkning. Vi går til valg på en reform af efterlønnen, og hvis der er nogen, der vil lægge sag an, må de jo gøre det,” slutter Carina Christensen.

Tags

Anbefalede artikler