Restskat eller penge tilbage

Nu kan du se, om du skal betale restskat eller have penge tilbage. Tjek også, hvordan du skal forholde dig til din nye årsopgørelsen her.

PENSION

Så er det igen tid til at få udløst spændingen, om hvorvidt den skal stå på smalkost, eller der bliver råd til en god middag, en rejse eller forøgelse af opsparingen. Alle landets lønmodtagere med almindelig selvangivelser kan se deres årsopgørelse for 2011 elektronisk via skat.dk. Du får adgang med dit NemId eller personlige kode.

Betal restskat inden 2. juli – og spar penge

Skal du betale restskat, kan du enten betale beløbet med det samme via skat.dk eller lade den indgå i din skattebetaling i 2012.

Ved betaling inden 2. juli beregnes der en dag-til-dag rente på 3,4 procent, der ikke er fradragsberettiget. Betaler du efter den 2. juli, kommer der yderligere et tillæg til på 5,4 procent, der heller ikke er fradragsberettiget. De højere renter betyder, at det kan betale sig at betale restskatten inden 2. juli. Er restskatten over 18.300 kroner bliver den automatisk indregnet i skatten for 2013, men den kan stadig betales inden 2. juli, hvis du kan og vil det.

Overskydende skat

Har du betalt for meget i skat, bliver pengene overført til din Nemkonto den 26. marts med et rentefrit tillæg på 0,5 procent. Hvis du skal have mere end 100.000 kroner tilbage, går der dog lidt længere, da Skat forbeholder sig ret til at tjekke din årsopgørelse igennem.

Tjek din årsopgørelsen

Det er din pligt at tjekke, at tallene på din årsopgørelse er korrekte. Det gør du nemmest ved lige at tjekke alle posterne igennem og vurdere, om tallene er som forventet. Du kan eventuelt sammenligne med årsopgørelsen for 2010 for at se, om niveauer virker rigtige. Næste skridt er at tjekke tallene med de opgørelser, du har fået i januar fra arbejdsgivere, banker og realkreditselskaber.

Tjek befordring

Desuden bør du især tjekke dit befordringsfradrag, da Skat selv laver en beregning, som ikke nødvendigvis svarer til din virkelighed. Det kan være, at du tager en længere vej på arbejde via en omfartsvej, eller du har arbejdet færre eller flere dage end standard. Har du rettelser, skal de være indberettet senest den 1. maj 2012.

Brug Penge & Privatøkonomis Skattehåndbog 2011/12, der er målrettet almindelige lønmodtagere. Som abonnent kan du hente den gratis her på penge.dk. Du kan også hente Skattehåndbogen til din iPad – den koster 48 kroner.

Køb Skattehåndbogen til iPad. Kun 48 kroner

Bliv abonnent og få adgang til skattehåndbogen. Se de gode tilbud her

Hent skattehåndbogen 2011-2012 – kun for abonnenter

 

Tags

Anbefalede artikler