Renten falder og åbner konverterings-vindue for dig

En større pengeflugt væk fra aktier og over mod obligationer presser renten ned. Det giver dig mulighed for at omlægge dit boliglån og spare penge.

  Foto: istockphoto.com  

PENSION

Realkreditrenterne trækkes ned i kølvandet på Brexit og den store finansielle uro her til morgen. 

Udviklingen betyder, at realkreditten lukker deres 2,5 pct. 30-års lån med afdrag. 

Også renterne på flekslån er presset ned med 0,1 pct. -point, og F3 handler i cirka -0,07 pct., mens F5 er faldet med 0,25 pct. point.

"Rentefaldet betyder, at konverteringsmulighederne for boligejere med fastforrentede lån i første omgang er blevet styrket. Det er især låntagere med fastforrentede 3,5 pct.-lån eller derover, der har gunstige konverteringsmuligheder i øjeblikket," siger Christian Hilligsøe Heinig, der er cheføkonom hos Realkredit Danmark.

Han tilføjer, at der er særdeles stor usikkerhed omkring, hvor meget renterne kan blive presset ned i den kommende tid, og der kan også være en modgående reaktion, når først chok-effekten af valgresultatet har lagt sig. 

Med andre ord er budskabet til boligejere med konverteringsmuligheder, at de skal passe på med at spekulere for meget i, om kurserne vil blive endnu mere gunstige på sigt.

Faldende realkreditrenter som en konsekvens af brexit, vil typisk blive udlagt som om, at brexit er godt for boligejerne. 

"Men den finansielle uro i dag kommer som en konsekvens af større økonomisk usikkerhed i den kommende tid. Hvis denne usikkerhed for alvor forplanter sig til realøkonomien og samtidig EU-samarbejdet slår yderligere revner, kan Brexit ende med at ramme boligejerne som en boomerang i form af lavere vækst i dansk økonomi og en mere ugunstig udvikling på både arbejdsmarkedet og boligmarkedet," siger Christian Hilligsøe Heinig.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display