Regeringen har hævet skatten 295 gange

Regeringens skattestop er kun fiktivt. Danskerne har siden 2001 oplevet flere skattestigninger end under Poul Nyrup Rasmussens regering.

PENSION

Da regeringen med Anders Fogh Rasmussen i spidsen i 2001 kom til magten, lovede man danskerne et skattestop. Alligevel er skatter og afgifter blevet hævet 295 gange de sidste ti år.

Det svarer til, at skatter og afgifter er blevet sat op mere end to gange om måneden, siden Fogh Rasmussen satte sig i statsministeriet i 2001. Det er dobbelt så mange stigninger, som under Poul Nyrup Rasmussens regering.

Tallene stammer fra skatteministeriet i et svar til Folketingets Skatteudvalg.

“Det var et temmelig fiktivt skattestop. Man fastlåste boligskatterne i kroner og øre, men har for eksempel hævet en række energiafgifter”, siger Nina Smith, økonomiprofessor ved Aarhus Universitet til Politiken.

Professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet og medlem af Skatterådet Bent Greve er enig:

“Det er ikke usædvanligt med så mange skatteændringer, men set i sammenhængen med ambitionen om skattestoppet er det overraskende mange.”

Den nye skatteminister, Peter Christensen, har ikke ønsket at kommentere historien, men Venstres skatteordfører, Mads Rørvig, henviser til, at det samlede skattetryk i perioden er faldet fra 48,6 procent til 46,4 procent af BNP.

Socialdemokraternes skatteordfører, Nick Hækkerup, mener, at opgørelsen fra Skatteministeriet udstiller regeringen.

Kilde: Politiken

Tags